Zonnestroom opwekken kan overal

Zonnestroom opwekken kan overal. Niet alleen op het dak maar juist op gesloten stortplaatsen, geluidswallen langs snelwegen of niet rendabele landbouwgrond. Aangelegd met zorg en aandacht voor het landschap. Stil, schoon, samen.

In gebruik

Zonnepark Zeijen luchtfoto
Kruiden en bloemen in Zonnepark Zeijen
Zonnepark Zeijen luchtfoto

Zonnepark Zeijen

Ecologisch zonnepark Zeijen ligt in de gemeente Assen. In goede samenwerking met het lokale initiatief Energierijk Zeijen, Natuur & Milieufederatie Drenthe en de Provincie Drenthe zijn hier 2208 panelen op een gesloten stortplaats neergelegd.

Zonnepark Maassluis

Dit zonnepark staat in de gemeente Maassluis op een ongebruikt deel van industrieterrein De Dijk. Op een prachtige locatie aan het water liggen hier 858 zonnepanelen.

Zonnepark A58 / Etten-Leur

Aan de Rijksweg A58 bij Etten-Leur ligt het zonnepark van bijna 4 km lengte. 6.280 panelen wekken hier stroom op voor ruim 900 huishoudens.

Zonnepark Waalre

Aan de Dreefstraat in Waalre (onder Eindhoven), op het voormalige honkbalveld, ligt dit zonnepark van bijna 2 hectare waar 3.750 panelen zonnestroom opwekken.

In Aanbouw

Zonnepark A2 / Heeze Leende

Langs de A2 in het zuiden van ons land ontwikkelen we samen enkele omwonenden en de lokale energiecoöperatie Opgewekt Heeze-Leende een park van zo’n 2.500 zonnepanelen.

Planning zonnepark Stadskanaal

Zonnepark Stadskanaal

In het noorden is een zonnepark in aanleg dat binnenkort goed is voor 5.000 panelen. Het park is toegankelijk voor omwonenden en de grond is ingezaaid met een mengsel voor bloemrijk grasland.

Planning zonnepark Reuver

Zonnepark Reuver

Aan de Beekweg te Reuver (gemeente Beesel in de provincie Limburg) is een zonnepark van bijna twee hectare in aanleg. De verwachting is dat hier in 2021 zonnestroom wordt opgewekt.

Natuurboerderij Hogeboom waar een zonnepark in aanbouw is

Zonnepark Hasselt

Eén van de pilotprojecten voor een zonnepark in de gemeente Zwartewaterland is op het perceel van de Natuurboerderij Hogeboom. Tussen de zonnepanelen lopen straks Galloway koeien en schapen.