Zonnestroom opwekken kan overal

Zonnestroom opwekken kan overal. Niet alleen op het dak maar juist op niet rendabele landbouwgrond, gesloten stortplaatsen en geluidswallen langs snelwegen.

Aangelegd met zorg en aandacht voor het landschap. Stil, schoon, samen.

In voorbereiding
Vergunningsfase
Netaansluitingsfase
Realisatie
In gebruik

In gebruik

Zonnepark Reuver

Het zonnepark ligt aan de Beekweg te Reuver (gemeente Beesel in de provincie Limburg) en aan de A73. Zonnepark Reuver kent een vermogen van 2,3 MWp, is bijna 2 hectare groot en produceert voldoende groene zonnestroom voor zo'n 815 huishoudens.

Bekijk dit zonnepark

Zonnepark Stadskanaal

In het noorden (Stadskanaal) is een zonnepark aangelegd dat goed is voor 2.944 panelen. Het park is toegankelijk voor omwonenden en de grond is ingezaaid met een mengsel voor bloemrijk grasland.

Bekijk dit zonnepark

Zonnepark Zeijen

Ecologisch zonnepark Zeijen ligt in de gemeente Assen. In goede samenwerking met het lokale initiatief Energierijk Zeijen, Natuur & Milieufederatie Drenthe en de Provincie Drenthe zijn hier 2208 panelen op een gesloten stortplaats neergelegd.

Zonnepark Maassluis

Dit zonnepark staat in de gemeente Maassluis op een ongebruikt deel van industrieterrein De Dijk. Op een prachtige locatie aan het water liggen hier 858 zonnepanelen.

Zonnepark A58 / Etten-Leur

Aan de Rijksweg A58 bij Etten-Leur ligt het zonnepark van bijna 4 km lengte. 6.280 panelen wekken hier stroom op voor ruim 900 huishoudens.

Zonnepark Waalre

Aan de Dreefstraat in Waalre (onder Eindhoven), op het voormalige honkbalveld, ligt dit zonnepark van bijna 2 hectare waar 3.750 panelen zonnestroom opwekken.

In ontwikkeling

Netaansluitingsfase

Zonnepark Knooppunt Deil

Vrijopnaam ontwikkelt sinds kort een grote zonneweide op braakliggende grond tussen de Betuweroute, de A15 en de A2. Dit initiatief is naar verwachting in 2025 gereed en bestaat dan uit twee deelparken met een gezamenlijke omvang van ruim 12 hectare.

Netaansluitingsfase

Zonnepark A2 Leende

Langs de A2 in het zuiden van ons land ontwikkelen we samen enkele omwonenden en de lokale energiecoöperatie Opgewekt Heeze-Leende een park van zo’n 774 zonnepanelen.

Vergunningsfase

Inpassingsplan zonnepark Enschede Klein Boekelerveldweg

Zonnepark Klein Boekelerveldweg Enschede

Samen met de gemeente Enschede verkennen wij de mogelijkheden voor een zonneweide van ongeveer 1,75 hectare op het weiland aan de Klein Boekelerveldweg in Enschede.

Bekijk dit zonnepark

Vergunningsfase

Natuurboerderij Hogeboom waar een zonnepark in aanbouw is

Zonnepark Natuurboerderij Hogeboom

Eén van de pilotprojecten voor een zonnepark in de gemeente Zwartewaterland is op het perceel van de Natuurboerderij Hogeboom. Tussen de zonnepanelen lopen straks Galloway koeien en schapen.

In voorbereiding

Zonneplas Paardeweide

In Drenthe (gemeente Westerveld) is een zonneplas voorzien met drijvende zonnepanelen. De zonneplas is toegankelijk voor omwonenden en de grond wordt ingezaaid met een mengsel voor bloemrijk grasland.

Bekijk dit zonnepark

In voorbereiding

Ontwerp zonnepark Molenschot

Zonnepark Rimpelaar Molenschot

In de thuisgemeente Gilze en Rijen ontwikkelt Vrijopnaam een zonnepark van 2,5 hectare. Dit project is voorzien aan de zuidzijde van de A58, ter hoogte van de verzorgingsplaats Molenheide nabij Molenschot.